-->

Sivut

Rocky

"Whoever said diamonds are a girl's best friend never owned a dog"
Taulukko
Nimi: RTK1 Gill's A La Carte
Syntymäaika: 1.4.2012
Lonkat: B/C
Kyynärät: 0/0
Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia (8/2013)
Väri: Kermanvärinen
Paino: 44 kg
Säkäkorkeus: n. 61 cm
Isä: FI MVA Sandusky Alain Prost
Emä: Festival's Love Is My Drug
Kasvattaja: Susanna Lindqvist, kennel Gill's
Monen viikon odotuksen jälkeen Rocky kotiutui meille 8 viikon ikäisenä, toukokuussa 2012. Kasvattajakin kuvaili Rockya koko ajan häntäänsä heiluttavaksi koiraksi ja se pitää edelleen paikkansa. Myöskään vauhtia Rockylta ei puutu, vaikka sitä ei ehkä uskoisi kun näkee se sisällä kotioloissa. Vapaana oloa Rocky rakastaa, eli käydään aika tiuhaan tahtiin metsissä pitkillä lenkeillä. Ennen kaikki vastaantulevat koirat olivat ihan lemppareita, mutta sen jälkeen kun keväällä 2015 Rockyn päälle kävi saksanpaimenkoira, on siitä tullut muita koiria ohittaessa todella varovainen ja ehkä jopa vähän pelokas, varsinkin jos toinen haukkuu. Nykyään Rocky haluaakin moikata lähinnä vain tutut koirat.
Rocky on erittäin nopeasti oppiva ja välillä se voi jopa päivässä tajuta uuden tempun idean. Vaikeampien juttujen kanssa on voinut kestää vähän pidempään, mutta ei niissäkään ikuisuuksia ole mennyt. Se on hulluna palloihin, keppeihin ja erityisesti pehmoleluihin. Namien kanssa Rocky on helposti motivoitava ja satunnaisesti myös lelupalkkaa on käytetty. Ahkeran treenaamisen avulla ollaan päästy siihen vaiheeseen, että namien ei tarvitse olla näkyvissä esim. rallyratojen aikana.

Aina kun tullaan kotiin, tämä herra on oven takana häntä heiluen. Rocky harrastaa myös välillä sellaista, että tulee moikkaamaan vasta sen jälkeen kun suussa on joku lelu tai muu tavara. Se ei ole koskaan ollut mikään erityisen hankala koira, vaikka teininä unohdettiinkin sitten ihan kaikki mitä oltiin opeteltu. Vaikka Rocky onkin yleisesti ottaen aika helppo koira, osaa se olla myös itsepäinen jos sille tuulelle sattuu.

Nuorempana yritettiin jonkin verran treenata myös taippareihin. Kyllähän tuo koira riistaa kantaa, mutta varsinaista innostusta touhuun ei muuten löydy. Siihen vielä päälle aika paha paukkuarkuus, jolloin taippariunelmat kuihtuivat saman tien :D Ukkosella ja uutenavuotena ulkoilu on siis hieman haastavaa.
Näyttelyistä Rockylla löytyy tuloksina 2x H, 2x EH ja 2x ERI, eli lähes koko skaalaa ollaan saatu. Sen kummempia sijoituksia ei ole tullut, mutta onpahan ainakin joitain laatuarvosteluja tullut haettua. Ainakaan muutamiin vuosiin ei olla näyttelyihin menossa, joten näyttelyiden virkaa ovat sitten toimittaneet mätsärit. Mätsäreissä Rocky on aina ihan elementissään ja pelkkä vilaus näyttelyhihnasta saa tämän koiran juoksemaan ovelle ja katsomaan sieltä että "Millos mennään?". Myös valokuvissa poseeraaminen on Rockyn juttu ja kameralla käy aina samalla lailla kuin näyttelyhihnankin kanssa. Rocky siis tykkää olla esillä. Varsinaisissa PUN/SIN-kehissä ei olla enää pariin vuoteen käyty, sillä junior handler on ollut enemmän meidän juttu. Ja ollaanhan me näissä epävirallisissa ihan kivasti pärjättykin, sillä ollaan oltu JH1 viisi kertaa. Ikäni puolesta en enää junnukisoihin pääse osallistumaan, joten voinkin nyt sanoa, että olen kaikin puolin tyytyväinen meidän "menestykseen" mätsäreiden junnukehissä!
Päälajina meillä on ollut rally-toko, jossa emme kylläkään enää tähtää kilpailuihin. Keväällä 2015 käytiin rally-tokokurssilla ja tykättiin molemmat kovasti. Muutaman kuukauden ahkeran treenamisen jälkeen korkattiin marraskuussa 2015 viralliset kisat hyväksytyin tuloksin. Vuoden 2016 helmikuussa saavutettiin kauan odotettu RTK1-koulutustunnus, mikä oli jo paljon enemmän kuin olisin ikinä voinut miltään meidän harrastukselta odottaa. Rockyn jalkaongelmien takia emme enää tavoitteellisesti treenaa, mutta satunnaisesti saatamme omaksi iloksi tehdä rallyjuttuja.

Tokon treenaaminen aloitettiin jo aika aikaisessa vaiheessa ja olihan meillä siinäkin lajissa jonkunlaisia kisatavoitteita vielä viime vuonnakin. Ei se kuitenkaan ollut Rocky mielestä enää niin kauhean kivaa touhua, joten aloitettiin sitten rally-toko. Kyllä on huomannut eron näiden kahden lajin välillä, sillä rallysta Rocky tykkää paljon enemmän kun treeneissäkin on vaihtelevuutta ja radat ovat aina erilaisia. Rockyn kanssa ei ole muutenkaan kannattanut ottaa niin kauhean vakavasti, sillä silloin lajista menee kaikki ilo.

Agility on aina ollut ja tulee varmaankin olemaan se Rockyn lemppari, sillä vauhti ja hyppiminen ovat aina olleet tämän koiran mieleen. Rockyn lonkkien takia en ole kauheasti uskaltanut hyppyyttää, mutta matalia esteitä, putkea ja keppejä mennään aina välillä ja koira nauttii.

Näiden lisäksi ollaan kokeiltu omatoimisesti verijälkeä, vepeä, koiratanssia ja lintujen kanssa hakua, sekä noutoa. Rocky on siis ollut mitä parhain ja rakas harrastuskaveri, joka innostuu kaikesta mitä sen kanssa koittaa. Ensimmäiseksi koiraksi en olisi voinut toivoa mitään parempaa!
Suoritetut kurssit ja koulutukset:
-Tmi Rähinän pentukurssi käyty tammikuussa 2013 (4krt)
-PSK:n NOME-koulutuksessa käyty elokuussa 2013
-Koirakoulu Taitoa Tassuihin tokon alkeiskurssi käyty loka-marraskuussa 2013 (5krt)
-PSK:n rally-tokokurssilla käyty touko-kesäkuussa 2015 (5krt)
-Koiruuksien Klubin hajuerottelun alkeiskurssi käyty maalis-huhtikuussa 2016 (6krt)

Temppulista
KoiraNet
Petsie

Ei kommentteja :